torsdag 14. mars 2013

Hortensmarka

Noen vil ta av Hortensmarka for å bygge store, attraktive boliger. Dette for å lokke ”den gode skattebetaler” til kommunen. Men hva med å ta vare på de gode skattebetalerne som allerede bor i kommunen? Kanskje mange trives i kommunen nettopp fordi dette er en liten kommune med natur i nærheten. Og hvis ”den gode skattebetaler” er argumentet - hvordan garderer vi oss da mot at ikke rike pensjonister kjøper disse boligene? Skal vi ha en klausul på millioninntekt for å kunne bo der?

Vi er alle forskjellige med forskjellige verdier. Kommunen har ansvar for at alles verdier blir ivaretatt – også de som verdsetter å komme seg ut i naturen uten bruk av bil, eller med lite tidsforbruk. I disse miljøtider så må da kortreist naturopplevelse være kjempeviktig – og spesielt når det vil påvirke en så stor del av befolkningen, for det er mange Hortensfolk som setter pris på og benytter seg av naturen i Horten.

Et annet aspekt er selvsagt dyre- og fuglelivet. Vi har et ansvar ovenfor dem også. De kan ikke forsvare seg mot oss mennesker, og nå for tiden skjer det stadig store innhogg i naturen rundt oss.  Men de bor her de også, og det må være plass til dem også.

Jeg sier det igjen - for oss som elsker naturen så er det å ha tilgang til naturopplevelser i nærmiljøet helt ubetalelig. Det kan ikke måles i penger. Det måles bare i lykke. 



Dyreliv i Hortensmarka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar